Konferencija pod nazivom „Žene i mediji“, u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG – ogranak Istra, HGK - ŽK Pula i Zajednica Talijana Pula – Pola održala se je danas, u prostorijama Zajednici Talijana Pula – Pola. Ova jednodnevna konferencija okupila je uspješne poslovne žene aktivno uključene u medijima. Cilj konferencije jest osnaživanje žena u medijima te prezentacija njihovih primjera dobre prakse, usklađivanje poslovnog i privatnog te realizacija posla u otežanim uvjetima rada uzrokovanim epidemijom virusa Covid-19. 

Neke od teme koje su se obradile na konferenciji su: mediji nekad i danas, doba epidemije virusa Covid-19, zapošljavanje i kadrovi, sloboda odlučivanja, financiranje, marketing, programska priča, usporedba lokalnog i nacionalnog, nova oprema i trendovi, postotak žena u medijima.
Sudionike konferencije uvodno je pozdravila predsjednica Udruge Krug ogranka Istra Gordana Restović, Tamara Brussich, predsjednica Zajednice Talijana Pula – Pola koja je istaknula ulogu žena u medijima i izazove s kojima se svakodnevno susreću, te Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK – ŽK Pula. Jaklin Majetić izrazila je veliko zadovoljstvo ovim okupljanjem nakon vrlo teškog perioda koji nas je zadesio ove godine. Zahvalila se je predsjednici ogranka na ideji i dobro odabranoj temi. Pozvala je sve sudionice da se registriraju u besplatni sustav „Digitalne komore“ te putem njega da u potpunosti koriste sve dostupne podatke o poslovnim subjektima u Republici Hrvatskoj. Predstavila je i brošuru ''Obveza kvotnog zapošljavanja osoba s invaliditetom i mogućnosti zamjenskog ispunjenja kvota'', a u cilju jačanja prilika za njihovo zapošljavanje i uključivanje na tržištu rada.

U prvom bloku gostovale su: Maja Bizjak (glavna urednica Medulin FM-a i članica Uprave Medulinske rivijere d.o.o.), Kornelija Benazić (HRT Centar Pula, rukovoditeljica) i Darija Božac Marijanović (Regional Express, direktorica).
Moderatorica Gordana Restović, predsjednica Udruge Krug započela je s pitanjem o zapošljavanju u medijima. Sudionice bloka osvrnule su se na izazove bolovanja i porodiljnih dopusta, te su direktorice i rukovoditeljice iznijela svoje stavove i prakse pri zapošljavanju. Razgovaralo se o financiranju, programskim shemama, vrućim temama i publici kojoj su programi namijenjeni. 

Drugi blok konferencije govorio je o novinarstvu i kako ga vide žene, o stresu na radnom mjestu, izboru tema i uređivanju medijskih sadržaja,  a gošće su bile:  Petra Fabian Kapov (Nova Tv, novinarka), Ksenija Mezgec Joka (Tv Nova Pula, novinarka i urednica), Martina Pereša (Rovinj FM - novinarka, urednica i koordinatorica programa, IstraIn - novinarka), Borka Petrović (Glas Istre, novinarka), Jana Radić (HRT Pula, novinarka), Jelena Vitasović (Radio Medulin, novinarka).
Moderatorica je bila Tatjana Kaštelan, novinarka i urednica Radio Pule.

 

Komentari
* E-mail će biti objavljen na web stranici.