Povodom obilježavanja Dana žena predsjednica Ogranka Kruga za Istarsku županiju Gordana Restović i potpredsjednice Katja Ukušić i Katarina Peršurić posjetile su zajedno sa predsjednicom HGK ŽK Pula Jasnom Jaklin Majetić Poduzetnički inkubator Poreč – Parenzo u Žbandaju. Sastale su se s direktoricom Poduzetničkog inkubatora Morenom Mičetić Fabić i koordinatoricom projekta Irenom Šker, s kojima je razgovarano o aktivnostima koje se i u ovoj godini planiraju u suradnji s Gradom Porečom.


Članice udruge KRUG informirane su o potporama koje Grad Poreč daje poduzetnicima, s naglaskom na mjere za žene poduzetnice te pogodnostima koje poduzetnici dobivaju kroz korištenje Poduzetničkog inkubatora.Grad Poreč prvi je u Hrvatskoj uveo praksu besplatnog vrtića za žene poduzetnice - mjeru koja podrazumijeva šest mjeseci besplatnog vrtića za poduzetnice početnice i koja je fantastično odjeknula na području cijele Hrvatske. Svakako će se ova ideja i primjer promovirati u budućem djelovanju ogranka Istra.

Najavljena je nacionalna konferencija Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, koja će se održati u svibnju u Šibeniku te koja će se također iskoristiti za promoviranje dobre prakse za žene poduzetnice i ostalih potpora koje imaju cilj osnaživanja i promoviranja poduzetništva žena.

Nakon obilaska Poduzetničkog inkubatora, članice Kruga su u pratnji pročelnice Upravnog odjela za financije Grada Poreča Tatjane Matošević posjetile sajam Promohotel, gdje su se na štandu HGK Županijske komore Pula putem kojeg je promoviran projekt KLIK Pula susrele s ženama poduzetnicama i u pratnji direktorice sajma Ivane Štiković obišle izlagače te s njima razmijenile iskustva.