FCEM  image
KRUG je od 2002. g. članica FCEM, krovne svjetske organizacije poduzetnica.

Sami, mi smo nevidljivi, Udruženi, mi smo nepobjedivi

Ovu poruku uputila je predsjednica svjetske organizacije žena poduzetnica FCEM (Les femmes chefs d'enterprises mondiales) Françoise Foning svim poduzetnim ženama svijeta povodom proslave našeg dana koji se obilježava trećeg petka u svibnju.

Ideja o proglašenju dana FCEM-e, svjetskog dana poduzetnica organiziranih u ovu krovnu organizaciju, jednoglasno je usvojena na sjednici Svjetskog odbora 03. listopada 2000. tijekom 48. svjetskog kongresa FCEM-e u tuniskom glavnom gradu.


Svake godine od 2001. udruge članice FCEM-e, pa tako i KRUG, kao i prijatelji FCEM-e u cijelom svijetu obilježavaju Dan FCEM-e. Proslava ovog dana važnog svim poduzetnicama svijeta značajna je prilika za odavanje priznanja ženama poduzetnicama kao i za okupljanje poduzetnica iz čitavog svijeta, a opći je cilj njegova obilježavanja da Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasi Svjetski dana žena poduzetnica.

Na poticaj KRUG-a u Hrvatskoj se Dan poduzetnica tradicionalno obilježava već 8. godinu i to na najvišoj razini u suorganizaciji Hrvatske gospodarske komore i KRUG-a i pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike gospodina Stjepana Mesića.

Svake godine hrvatske poduzetnice i njihovi gosti na taj dan svjedoče o razvoju ženskog poduzetništva u Hrvatskoj i svijetu i predlažu nove puteve bržeg i učinkovitijeg razvoja uz utjecaj na državne mehanizme za poticanje ženskog poduzetništva, kao i na izvaninstitucionalne mehanizme financiranja razvoja.

Ove godine KRUG i Hrvatska gospodarska komora kao suorganizatori i ovaj put uz visoko pokroviteljstvo Predsjednika Republike Stjepana Mesića obilježit će Dan poduzetnica 22. svibnja 2009. u Velikoj dvorani HGK u Zagrebu. Po prvi puta će se najuspješnijim članicama Kruga dodijeliti nagrade za najbolju poduzetnicu i najbolju menadžericu u prethodnoj 2008. godini.

Čvrsto udružene i ponosne na svoju dugogodišnju tradiciju pozivamo sve poduzetnice i prijatelje da nam se pridruže u obilježavanju ovog važnog dana. Uvjerene smo da nas poduzetnički duh i udružene snage vode sigurno iz velikih izazova današnjice u budućnost blagostanja i uspjeha.


Predsjednica:
mr.sc.Marija Šola


www.fcem.org