Dana 21. svibnja 2020. godine putem MS Teamsa održan je virtualni sastanak istarskih članica udruge poslovnih žena Krug. Sastanak je održan povodom obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica i međusobne razmjene aktualnih informacija vezanih za poslovanje koje je pogođeno pandemijom koronavirusa.
Sastanku su prisustvovale sljedeće članice: predsjednica udruge Krug Ogranak Istra Gordana Restović, ravnateljica Pula Film Festivala, Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK – Županijske komore Pula, Gordana Deranja, predsjednica Uprave Tehnomont d.d., Zlata Trapan, prokurist Trexi d.o.o., Denis Šekuljica, direktorica Mabita d.o.o., Elen Bambić, osnivačica Conis d.o.o., Darija Čelić Trajčeski, direktorica Travel Atico d.o.o.

Prisutne članice raspravljale su o problemima s kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju koje je trpi velike posljedice uzrokovane koronavirusom. Na sastanku istaknulo se zadovoljstvo djelovanjem, podrškom i razumijevanjem istarskog Stožera civilne zaštite u prevladavanju i olakšavanju poteškoća s kojima su suočeni gospodarstvenici. Pohvaljenu su mjere Vlade za očuvanje radnih mjesta a naglasak je dan na produljenju istih koje bi se primjenjivale u sektorima pogođenim koronavirusom, poput sektora: turizma, nautike, organizacije manifestacija i drugih koji bilježe značajan pad u prihodima a ujedno su i tvrtke koje ujedno podmiruju sve svoje zakonske obaveze. Razgovaralo se i o kreditnim linijama HABOR-a i daljnjoj mogućnosti zajmova za obrtna sredstva od strane HAMAG-BICRO sve u cilju osiguravanja nesmetanog poslovanja poduzetnika.

Zbog ugroženog poslovanja iskazan je pozitivan zajednički stav oko prijedloga za umanjivanjem godišnje članarine prema Udruzi. Predsjednica Ogranka Istra gospođa Gordana Restović predložila je članicama ponovni susret za mjesec dana te je istaknula ukoliko imaju prijedloge za rad i aktivnosti koje bi se mogle provesti neka se slobodno obrate udruzi Krug jer koliko god bile različite domene poslovnih aktivnosti svih članica, zajedništvo i međusobna suradnja ključ su poslovnog uspjeha! 

Komentari
* E-mail će biti objavljen na web stranici.