U periodu od 16. do 18. listopada, u Splitu je održana prva zajednička konferencija foruma gospodarskih komora, gradova i sveučilišta jadransko-jonskog područja.
Skup je okupio tri postojeće mreže civilnog društva na jadransko-jonskom području: Forum gospodarskih komora, Forum jadransko-jonskih gradova te mrežu sveučilišta – Uniadrion. Navedena tri foruma predstavljaju mrežu više od 120 tijela i institucija iz osam zemalja te su identificirani kao ključni dionici Strategije Europske unije za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR).
Glavni organizatori skupa bili su Forum jadransko-jonskih gospodarskih komora, Hrvatska gospodarska komora te ŽK Split. 

U sklopu panela Poduzetništvo žena, sudjelovale su i članice Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG. Uz brojne članice Udruge izdvojit ćemo Gordanu Restović kao predsjednicu Udruge te predsjednicu Ogranka Istra, Gordanu Deranju i Ogranka Split kao grada domaćina gospođu Dragicu Jerkov. Potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze i predsjednica Foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora Mirjana Čagalj posebno se posvetila ovom dijelu skupa naglašavajući značaj i ulogu žene u suvremenom gospodarstvu.
Dio panela bio je posvećen ženama uspješnim sportašicama i njihovim karijerama te poteškoćama na koje su nailazile te koliko im je sport pomogao u zivotu. U drugom dijelu, uz gošće iz Grčke, Italije , Bosne I Hercegovine I Makedonije, naše su članice aktivno sudjelovale naglašavajući potrebe i mogućnosti dodatnog napretka u razvoju ženskog poduzetništva. Na samoj konferenciji, uz visoke uzvanike, sudjelovalo je više od 400 učesnika iz zemalja članica te je uz razne gospodarske teme i praćenje teme ženskog poduzetništva kroz izlaganja, primjere i razgovore bilo vrlo zapaženo.
Članice udruge kojima su se uz Splićanke pridružile i Šibenčanke te dubrovačke i istarske predstavnice iskoristile su slobodno vrijeme za planiranje svojih novih aktivnosti koje će uslijediti prilikom posjeta poduzetnicama u Makedoniji tijekom studenog te definiranju programa 2. Nacionalne konferencije koja će se, nakon prve u Puli, održati početkom godine u Dubrovniku.

Intervju s predsjednicom Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG Gordanom Restović:
 http://dalmatinskiportal.hr/vijesti/intervju-gordana-restovic-zene-su-jedini-pravi-borci--svaki-mali-pomak-je-vazan--a-one-to-razumiju-/36761 


Komentari
* E-mail će biti objavljen na web stranici.