Naša predstavnica sudjelovala je na Zasjedanju upravnog odbora na kojem su izvještaje o radu dali Predsjednice FCEM-a, Potpredsjednica, glavna tajnica i rizničarka FCEM-a. Raspravljalo se izmjenama Statuta FCEM- a koji se trebao pravno uskladiti sa francuskim pravnim sustavom, obzirom da je FCEM osnovan i registriran u Francuskoj. Prezentiran je i Pravilnik o ustroju FCEM-a.
Odlučeno je kako će se sljedeći svjetski Odbor održati na Mauritiusu od 23. do 25. travnja 2020., a Kongres od 7. do 9. studenog u Istambulu. 

Drugog dana Kongresa Šmitran je sudjelovala na dva panela i generalnoj Skupštini. Tema prvog panela bio je održivi razvoj, a u drugom su predstavnici nekoliko velikih Peruanskih tvrtki davali izvještaje o broju zaposlenih žena u svojim tvrtkama i na koje sve načine izlaze u susret svojim zaposlenicama.
Prije generalne skupštine održan je defile zastava zemalja prisutnih na Kongresu.
22. do 26. studeni bio je rezerviran za post kongresni obilazak Perua. 

25. studenog, na međunarodni dan eliminacije nasilja nad ženama, Šmitran je prisustvovala velikom defileu sa zastavama zemalja članica FCEM-a kroz ulice Cusco-a do glavnog trga gdje se održala glavna manifestacija. 


Komentari
* E-mail će biti objavljen na web stranici.