Moskva 22-24 listopad 2018

Na Kongresu su sudjelovale Sofija Smitran i Diana Zoričić, na kojemu su predsjednica FCEM-a Marie Christine Oghly i potpredsjednice podnijele izvještaje o radu za prethodni period i planove za budući.
Prvi dan zasjedao je Izvršni odbor, drugi dan Skupština kada su predsjednice nacionalnih udruga podnijele svoje izvještaje i kada su potvrđeni dokumenti sa prethodnog Kongresa. Treći dan bio je posvećen panelima. Na panelu “Green economy” sudjelovala je i naša članica Sofija Smitran koja je održala predavanje na temu značaja voda, tretmana zagađenih voda i njihovog vraćanje u ponovnu uporabu.
Na kongresu je donesen i Etički kodeks FCEM-a kojeg su prihvatile sve nazočne članice.
Osnovani su: Odbor za komunikacije koji će biti zadužen za bolju komunikaciju između članica, Odbor za sponzorstva koji bi se trebao pobrinuti za dobivanje većeg broja spozorstava koja bi omogućila rad na raznim projektima unutar članica i Odbor za zaštitu okoliša koji bi radio na projektima održivog razvoja koji bi se ponudili članicama FCEM-a.
Za članicu Odbora izabrana je naša članica Sofija Smitran.
Slijedeći “World Committee” će se održati od 25-27.04.2019 u Armeniji, a “ World Congres” u Peruu od 23.10-25.10.2019.
Kolegice iz ruske organizacije poslovnih žena na čelu sa predsjednicom Tatjanom Gvilavom su se pokazale izvanrednim domaćinima. Prvo večer domjenak u narodnim nošnjama u Zurab Tsereteli Art Gallery, drugo večer Traviatta u Bolshoi Theatre of Russia sa koktelom na 7. katu Kazališta, a zadnji dan Kongresa, Gala večera sa defileom zastava u hotelu Ritz-Carlton.
Od 25-27. listopada bio je organiziran Post Kongres sa bogatim programom u St. Petersburgu. 

Komentari
* E-mail će biti objavljen na web stranici.