Prezentacija istarskih proizvoda izazvala velik interes zainteresiranih kupaca, uvoznika i zastupnika

 Predstavljanje istarskih poduzetnica s vlastitim proizvodima u Bruxellesu organizirala je Hrvatska gospodarska komora uz potporu Predstavništva HGK u Bruxellesu te u suradnji s Hrvatskom udrugom poslovnih žena Krug Istra kako bi se poduzetnicama osigurala potpora prilikom nastupa na stranom tržištu i otvorile mogućnosti za daljnju suradnju. 

Stoga je 28. rujna u restoranu Mason d'Istrie organizirano gourmet predstavljanje autohtonih proizvoda koje je izazvalo velik interes okupljenih kupaca, uvoznika i zastupnika. Pritom su istarske poduzetnice – vlasnice i osnivačice tvrtki i obrta predstavile vlastite proizvode vrhunske kvalitete: OPG Pekica proizvode od lavande,
OPG Franjul suhomesnate proizvode, obrt Matteo sir i suhomesnate proizvode, OPG Benazić vina, Pjenušci Peršurić d.o.o. pjenušce, Darna d.o.o. likere, OPG Flego maslinovo ulje. Prezentacija je nadopunjena proizvodima tvrtki Kampanjola d.o.o., S.I.C. d.o.o., Zigante tartufi d.o.o. i obrta Compari 1.

Velik je interes prisutnih izazvala i radionica izrade tradicionalnog pazinskog cukerančića koji je zaštićen kao nematerijalno kulturno dobro, a koju su održale poduzetnice iz Agroturizma Ograde iz Lindarskog Katuna  i obrta Antica torte iz Pazina pruživši mogućnost gostima da se i sami okušaju u izradi cukerančića. 

U gourmet promociji i promociji turističkog potencijala Istarske županije, posebice ruralnog dijela, poduzetnice su uspostavile direktan kontakt s brojnim zainteresiranim kupcima, uvoznicima i zastupnicima na obostrano zadovoljstvo čime su otvorene mogućnosti za buduću suradnju što će se nastaviti kroz sudjelovanje u zajedničkom projektu Putujući festival istarskih proizvoda. 

Delegacija istarskih poduzetnica koju je predvodila predsjednica HGK - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić imala je sastanak u Predstavništvu HGK u Bruxellesu s direktoricom Dragicom Martinović, a na poziv zastupnika u Europskom parlamentu Valtera Flega posjetila je Europski parlament.

Direktorica Predstavništva HGK u Bruxellesu Dragica Martinović predstavila je usluge i aktivnosti sudjelovanjem u radu Eurochambersa kao i odbora u Europskom parlamentu. Razgovaralo se i o europskim politikama poticanja poduzetništva žena, te iskustvima istarskih poduzetnika i gospodarstvenika vezano za poslovanje na tržištu Belgije.

Zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego upriličio je prijam za delegaciju te dao informacije o mogućnostima korištenja raznih izvora financiranja kojima se daje potpora poduzetništvu, odgovarajući pritom na brojna pitanja poduzetnica.

Posjet delegacije Bruxellesu od 28. do 30. rujna organiziran je uz potporu Istarske županije, Turističke zajednice Istarske županije, Bina - Istre te Grada Pule i Grada Pazina čije su zamjenice gradonačelnika Elena Puh Belci i Mirjana Galant sudjelovale u delegaciji.

 

Komentari
* E-mail će biti objavljen na web stranici.