Uvodno su se skupu obratile predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena Krug Sanja Putica, predsjednica Županijske komore Dubrovnik Nikolina Trojić, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za poslove župana DNŽ Žaklina Marević, državna tajnica MROSP Marija Pletikosa i video porukom potpredsjednica Europske komisije, Dubravka Šuica.

Marija Pletikosa, državna tajnica MROSP  i Sanja Putica, predsjednica KRUGA-a

EU okviru Konferencije dodijeljene su i priznanja  poduzetnicama za poslovanje u 2023 godini, u sljedećim kategorijama: poduzetnica godine, socijalna poduzetnica, menadžerica godine  te  posebno priznanje za 40 godina kontinuiteta u poduzetništvu.

Za 40 godišnji kontinuitet u poduzetništvu nagradu je dobila Gordana Leskur Jurić, za poduzetnicu godine Lea Đurović Ruso, za poduzetnicu u socijalnom poduzetništvu Anica Majić i menadžericu godine Arijela Draguzet.

Sanja Putica i Gordana Leskur Jurić

Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika i Lea Đurović Ruso

Žaklina Marević, pročelnica D-N Županije i Anica Majić

Marija Pletikosa i Arijela Draguzet

Na trima panelima razgovaralo se o ulasku žena u poduzetništvo, nejednakostima u svijetu poduzetništva i na upravljačkim funkcijama te umjetnoj inteligenciji u poslovanju. Panelima su dominirale priče uspjeha žena poduzetnica, koje su u samim počecima okolini djelovale kao ludost, međutim odlučnost, entuzijazam i vjera u same sebe urodile su plodom.



U strukturi visoko obrazovanih u Hrvatskoj je 60% žena, a prema podacima Zagrebačke burze 54% tvrtki koje su izlistane na Burzi u upravnim odborima nemaju niti jednu ženu. Otklanjanje stereotipa te ravnopravnost kroz podizanje svijesti društva je preduvjet za razvoj ženskog poduzetništva. Poduzetnice i menadžerice Hrvatske razmijenile su svoje osobne priče i poslovna iskustva stvarajući mrežu podrške u uspješnom prevladavanju prepreka u budućnosti.