Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG – Ogranak Istra i HGK – Županijska komora Pula u srijedu, 21. travnja organizirali su putem Zoom-a online radionicu „Kako se nositi sa stresom i kako prevladati današnje izazove“. Radionicu je održala mag. psych. Vanja Prvulović, članica Udruge KRUG – Ogranak Istra.
Zoom je otvorila i vodila gđa Gordana Restović, predsjednica Udruge KRUG – Ogranak Istra, te se zahvalila svima na velikom odazivu i predavačici. Sudionike je uvodno pozdravila i zamjenica gradonačelnika grada Pule gđa Elena Puh Belci i istaknula važnost ovakvih radionica na kojima se mogu naučiti savjeti struke naročito u današnjim vremenima kada je sve teže nositi se sa stresom i pronaći balans između pozitivnih stvari i stresa u životu.
Predsjednica HGK - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić u uvodnom obraćanju istaknula je kako je HGK – Županijska komora Pula uz podršku Društva psihologa Istre prije 4 godine pokrenula cikluse edukacija o poduzetničkom učenju „Psihologija za gospodarstvenike“. U doba korone poduzetnicima su na raspolaganju mnogobrojne i raznovrsne online edukacije, a dosadašnja praksa pokazala je kako takve edukacije imaju redovan kontinuitet održavanja te su dobro popraćene od strane poduzetnika. Svoju podršku aktivnosti dale su i prisustvovale i zamjenica župana Istarske županije gđa Sandra Čakić Kuhar, direktorica Turističke zajednice grada Pule gđa Sanja Cinkopan Korotaj, predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena gđa Dragica Jerkov, potpredsjednica HGK za graditeljstvo i promet gđa Mirjana Čagalj, uz prisustvo još 50ak sudionika.
Nakon pozdravnih govora riječ je preuzela predavačica Vanja Prvulović. Govorila o izvorima stresa, životnom uspjehu, balansiranju između raznih životnih aspekata o kratkoročnom i dugoročnom upravljanju stresom.
Sudionice online radionice složile su se kako je stres danas neizbježan naročito u poslovnom okruženju.  Ukloniti stres u potpunosti je nemoguće, no održati ga pod kontrolom i njime upravljati svakako je moguće. S dostavljenim korisnim materijalima i vježbama za ublažavanje stresa, veoma uspješno s velikim odazivom završila je ova online radionica. 


Komentari
* E-mail će biti objavljen na web stranici.