Dana 24.02.2023. godine Udruga poslovnih žena „KRUG“ bila je u radnom posjetu u gradu Sinju Poduzetničkom centru Sinj i udruzi Klaster „KOLO“.

 Radni sastanak održan je u prostoru zgrade „Palacina“, te u prostoru Muzeja Cetinske krajine.

Tema sastanka je bila razvoj poduzetništva i samozapošljavanja, te prijenos znanja i vještina na teže zapošljive  skupine žena, mogućnost njihovog uključivanja u svijet poduzetništva, te način na koje im iskusne „Kružice“ sa svojim znanjem  mogu pomoći. 

Prezentiran je i projekt Start up nacija čiji je cilj poticati stvaranje kvalitetne višesektorske suradnje između organizacija civilnog društva, JLS i različitih institucija što u konačnici može doprinijeti napretku gospodarstva.  


Na sastanku su nazočile predstavnice Poduzetničkog centra Sinj, Klastera „KOLO“, Muzeja Cetinske krajine, KUD-a „Cetina“, 15 žena koje su bile zaposlene na projektu „Zaželi“, predstavnica Doma za starije i nemoćne koji posluje na području naselja Glavice, predgrađe grada Sinja, te dvije nove poduzetnice koje planiraju kroz 3. mjesec otvoriti vlastite poslovne subjekte. 


Na sastanku se odvijao konstruktivni dijalog o mogućnostima zapošljavanja i samozapošljavanja, ulozi udruga -  poslovnih žena „KRUG“, Klastera „KOLO“ i Poduzetničkog centra Sinj, prijenosu stečenog znanja i vještina,  realnoj ponudi zaposlenja za nezaposlene nazočne žene od strane vlasnice Doma za starije i nemoćne, te ponudi i razradi ideje nazočne buduće poduzetnice koja planira otvoriti vlastiti obrt za čišćenje i održavanje stambenih objekata i okućnica gdje se također mogu zaposliti nazočne, nezaposlene žene. 


Predstavnice „KRUGA“ na čelu sa predsjednicom, gospođom Almom Harašić-Bremec predstavile su i ženski poduzetnički inkubator u sklopu HGK Županijske komore Split, te se još jednom stavile na raspolaganje po pitanju bilo koje poslovne ideje i pomoći u realizaciji iste u ime svih članica Splitskog ogranka „KRUGA“. 


Na kraju radnog sastanka izneseni su još neki prijedlozi po pitanju zajedničke suradnje kroz naredno vrijeme u pogledu prijave na EU projekte, djelovanju kroz dijalog na zakonske procedure koje u nekim segmentima otežavaju djelovanje i brzo preorijentiranje, te mogućnost uključivanja novih članica u Udrugu poslovnih žena „KRUG“.  Nakon radnog dijela, organiziran je stručni posjet Muzeju Cetinske krajine u kojemu je u tijeku značajna  izložba  pod nazivom „ Afrika – život i tradicija“, te radni ručak.