Jany Hansal, osnivačica i „spiritus movens“ udruge Deša Dubrovnik ujedno i dugogodišnja Kružica, u prostoru Lazareta u Dubrovniku, 15. prosinca, proslavila je sa suradnicima ponosnih 30. godina rada Udruge. 

Na svečanoj proslavi su sudjelovali ugledni uzvanici, poslovni partneri, članice i članovi, te brojni drugi uzvanici s kojima je Deša godinama gradila bolje i sigurnije društvo na prostoru Dubrovnika i okolice. Na skupu su dodijeljene nagrade zaslužnim pojedincima. 

Deša Dubrovnik - Regionalnog centar za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva je organizacija civilnoga društva koja radi na održivom društvenom, ekonomskom, kulturnom i ekološkom osnaživanju i izgradnji zajednice. Počela je s radom ratne 1991. godine, ali je formalno osnovana 1993., s ciljem pružanja podrške socijalno osjetljivim skupinama koje uključuje u društveni život lokalne zajednice. 


Ove godine Deša je dobila i specijalno priznanje od strane HGK ŽK Dubrovnik zbog iznimnog angažmana i doprinosa ekonomskom osnaživanju stanovništva Dubrovnika i okolice.

 „Vjerujemo da samo ekonomski neovisni ljudi, a posebno žene, mogu biti slobodni i sebe politički svjesni. Samo slobodni ljudi mogu odgajati nove generacije za sretno i pravedno društvo. I to je izazov za sve nas, civilno društvo, institucije i lokalnu vlast. Zajedno možemo više, zajedno možemo bolje, zajedno gradimo sretnu i zdravu zajednicu“ – zaključila je Hansal.