Hrvatska udruga poslovnih žena Krug i njezin šibenski ogranak organizirali su susret žena poduzetnica Šibensko kninske županije na OPG – u svoje članice Brankice Borović, vlasnice kozmetičke linije „Viktorija prirodna kozmetika” radi umrežavanje žena poduzetnica i njihovog osnaživanje kroz pozitivna i inspirativna iskustva. 


Svojom pričom, energijom i strašću prema poslu koji radi Brankica Borović inspirirala je i zadivila svoje kolegice poduzetnice. Brankica je poslovnim ženama prenijela svoje iskustvo s korištenjem EU fondova za ruralni razvoj uz pomoć kojim su nabavili mehanizaciju i opremili laboratorij kao i suradnje s medijima koji su joj pomogli u proboju na tržište. 


„To se može prepričati u pet rečenica, ali to je jedan jako dug i težak put. Jako puno administracije, certifikata i dozvola, ali živjeti viziju na taj način da ti to što radiš nije samo posao. 

To je nama način života. Ljudi u Radučiću uglavnom vide samo pustoš i krš, ali moj suprug Paolo, kada je prvi put došao vidio je puno više, to da imamo najbolju klimu na svijetu i sve ostalo.

 Nama je taj krš dao život i jedva uspijevamo proizvesti sve što se do naših proizvoda traži”, kazala je Brankica ističući kako je dobra model opstanka „farm to face” u njenom slučaju proizvodnje kozmetike ili „ s polja do stola” u slučaju proizvodnje hrane.


Članice Kruga su uživale i u radionici na kojoj su same napravile kreme od eteričnih ulja i drugih prirodnih dodataka, a mlada studentica fizioterapije Rina Lekaj ih je uputila u to kako masirati lice.

“Cilj susreta je povezivanje žena poduzetnica iz Šibensko-kninske županije kroz tematske radionice i međusobnu razmjenu iskustava radi jačanja poduzetništva, osnaživanja žena i poticanje na samozapošljavanje”, ističe Anita Ercegovac, odnedavno predsjednica šibenskog KRUG -a, inače kninska poduzetnica i osnivačica Udruge za djecu i mlade „Čarobni svijet” .


Bila je to i prilika za jače povezivanje poduzetnica iz Šibenika i Knina. Po riječima Zorane Ivić, predsjednice nacionalne udruge KRUG to je druženje i jedna od aktivnosti projekta Start up nacija, čiji je nositelj udruga GTF-Inicijativa za održivi rast iz Zagreba, a Hrvatska udruga poslovnih žena Krug je partner na projektu. 

Projekt Start-up nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja pridonosi izgradnji kapaciteta javnog i civilnog sektora za kvalitetno prenošenje potreba u društvu i zagovaranje unaprjeđenja javnih politika socioekonomskog razvoja. 


Cilj projekta je poticati stvaranje kvalitetne više sektorske suradnje između organizacija civilnog društva, jedinica lokalne samouprave i javnih znanstvenih institucija"