Nazočnima su se uvodno obratili predsjednica ogranka Šibenik Udruge KRUG gđa Ornela Šupe, predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG gđa Zorana Ivić, zamjenik gradonačelnika grada Šibenika g Daniel Mileta, župan Šibensko – kninske županije g Marko Jelić, glavna tajnica Hrvatske gospodarske komore gđa Marina Rožić, državna tajnica i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske gđa Nataša Mikuš Žigman i pomoćnica savjetnika Predsjednika Republike Hrvatske za ekonomiju kao izaslanica Predsjednika gđa Martina Ciglević.          

   


     Nakon uvodnih govora i prigodnog programa nastupio je najsvečaniji dio današnjeg dana, dodjela godišnjih priznanja za rad u 2021. godini u kategorijama: poduzetnica godine, socijalna poduzetnica i menadžerica godine.             


     Menadžericom godine u poslovnoj godini 2021. proglašena je gđa Martina Puljić, predsjednica Uprave društva Pleter usluge d.o.o.. Poduzetnicom u socijalnom poduzetništvu u 2021. godini proglašena je gđa Jasna Grubišić, osnivačica i ravnateljica Dječjeg vrtića Sunce, dok je za poduzetnicu godine izabrana gđa Ornela Šupe, vlasnica servisa za čišćenje Bubamara i pripadajućih djelatnosti.     

      


     Po završetku najsvečanijeg dijela, obilježavanje se nastavilom radnim dijelom, Nacionalnom konferencijom o ženskom poduzetništvu naziva  „KRUŽNI TOK“ : Inovacija, Inspiracija, Tradicija, u organizaciji Ogranka Šibenik.             


     U uvodnom dijelu bilo je govora o preprekama i mogućnostima ženskog poduzetništva u republici Hrvatskoj o čemu je govorila mr.sc. Vesna Cvitanović, viša predavačica na Sveučilištu Vern, te o mogućnostima koje poduzetnicama nudi Europska banka za obnovu i razvoj a gošća je bila direktorica ureda u Hrvatskoj Viktorija Zinchuk.

Prvi po redu od panela nosio je naziv Inspiracija, a sudjelovale su: dekanica Visoke poslovne škole PAR Rijeka gđa Gordana Nikolić, suvlasnica Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju ''Helena Smokrović'' Rijeka gđa Eva Smokrović, vlasnica i ravnateljica Dječjeg vrtića Sunce Šibenik gđa Jasna Grubišić, predsjednica GTF – Inicijative za održivi rast Zagreb gđa Mary Ann Rukavina Cipetić i Danijel Hrg, Deni design iz Šibenika, a moderirala je Diana Ferić, urednica časopisa ''Volim Šibenik'' i portala Šibenik News.      Moderatorica drugog panela Inovacija bila je direktorica centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut gđa Diana Mudrinić koja je i ugostila ovo obilježavanje u prostoru Trokuta. Svoja iskustva, aktivnosti i prijedloge jasno su prenijele panelistice: predsjednica uprave Tehnomont grupe Pula gđa Gordana Deranja, predsjednica uprave Pleter usluge d.o.o. gđa Martina Puljić, predsjednica uprave i suvlasnica tvrtke Tahograf d.o.o. Zagreb gđa Dorotea Effenberger i voditeljica Kulinarske akademije iz Splita gđa Alma Harašić Bremec. 


     Zadnjim na programu panelom Tradicija moderirala je gđa Vlasta Mesić, a ugostila je Anitu Ercegovac, Udruga za djecu i mlade Čarobni svijet iz Knina, Stanka Ferića, urednika časopisa ''Volim Šibenik'' i portala Šibenik News, Karmen Herceg, krojačko – dizajnerski obrt ''Karmen'' iz Šibenika, Nikolinu Farčić, suvlasnicu Festa d.o.o. iz Dubrovnika i Vesnu Cvitanović, viša predavačica Sveučilišta Vern iz Zagreba. 


     Svečanost i Konferencija održane su u višefunkcionalnom prostoru - Inkubatoru za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut Šibenik. 


     Ovako velikim brojem uspješnih poslovnih žena na zajedničkom okupljanju u Šibeniku na jedan vrlo kvalitetan način pun inspirativnih i poticajnih poruka obilježen je Svjetski dan poduzetnica 2022. godine.